24 marts 2003

 

I dag var det mandag. Vi skulle ud for at besøge den børnehave, Anne Marie og Ann arbejder i. Børnehaven er som tidligere nævnt støttet af Rotary i Rønde, og det er ad denne vej Anne Marie og Ann er kommet derud.

Børnehaven ligger sammen med et børnehjem, ca. 5-6 km udenfor Sakon Nakhon. Og det er her Anne Marie og Ann bor.

Anne Marie kom og hentede os ved hotellet kl. 10. Vi skulle tage den ordinære bus til børnehaven da børnehavens bus er optaget med at hente børn på dette tidspunkt. Bussen fra Sakon Nakhon er af samme convertible type som børnehavens bus: En pick-up med et grise lad. Men der kan såmænd også sagtens være 17 mennesker i sådan en anordning. Det har vi set med selvsyn flere gange.

Inden vi kom til bus stationen gik vi forbi markedet. Her kan man købe mange spændende ting - bl.a. Cicader, der er en yderst delikat spise på disse egne. Vi lod dog de lokale have dem for sig selv - til trods for at de var friske. Det kunne man høre at de var....

Børnehaven er meget dansk inspireret. Ikke mindst fordi der er danske frivillige der arbejder på den. Men også fordi stifteren, en thailandsk kvinde, har været gift med en dansk konsul. Eksempelvis er der en fast procedure med at børnene børster tænder efter frokost, ligesom i danske børnehaver. Thai'er er ikke særligt gode ved deres tænder. Det med tandlæger har tilsyneladende ikke rigtigt slået igennem i Thailand - til trods for at det er gratis for børn. Vi så mange halvtomme Thai-munde på vores tur. Og det var ikke kun hos ældre mennesker.

Der er 20 børn når de alle er der. For tiden er det eksamenstid for skolebørn. Det gjorde at flere børnehavebørn blev holdt hjemme, da ældre søskende havde læseferie. Der var derfor kun 8 børn i børnehaven den dag vi besøgte den.

Børnehaven er gratis at bruge for børnene. Normalt skal forældre betale var også meget stolte af at kunne nogle danske sange (tommelfinger... mfl.).