21 marts 2003

Vi ankom til hotel Dusit kl. 6 om morgenen - en smule trætte men ved godt mod. Venlige mennesker der fandt to værelser til os med det samme - hotel priserne i denne del af landet er betydeligt billigere end det vi kom fra. Så vi tog os den luksus at "proppe" Maria og Christian ind på deres eget værelse. Det skulle vises sig at være en succes. De nød i fulde drag at have deres eget for en periode.

Vi brugte en del af morgenen og formiddagen på at nusse rundt og indrette os i vores nye værelser - Maria og Christian lavede en sirlig orden i deres værelse og hen ad formiddagen gik vi en tur for at se lidt på byen. Det er lidt andre omgivelser end vi er vant til fra det turist prægede syd. Forretningerne er bestemt af en anden type, og befolkningen her er bestemt ikke vant til "falanger". Ikke mindst Regitze vækker opsigt. Ikke at der er noget nyt i det - men når én af de lokale kvinder opdager hende og råber noget på Thai, indeholdende "..baby falang..." stimler andre til for at se hende.

Umiddelbart fandt vi noget der kunne minde om souvenir ... men valgte ikke at købe noget her.

Senere mødtes vi med Anne Marie og Ann. Vi spiste frokost sammen og planlagde de næste par dage sammen. Anne Marie og Ann arbejder som frivillige i en børnehave i Sakon Nakhon. Børnehaven er støttet af bl.a. Rotary i Rønde og det er ad denne vej pigeren er kommet herud.

Anne Marie og Ann har (selvfølgelig) fået syet tøj i Sakon Nakhon. De havde fundet en god og billig skrædder, så om eftermiddagen fik Anne Marie og Ann fat i børnehavens skolebus (se blå bil på billedet) og vi tog ud for at få taget mål til en kjole til Birgitte.

Det skulle vise sig at være noget af en oplevelse. Sykonen havde et lille hus med tre værelser; en meget stor stue, der virkede som fjernsyns- og systue, et soveværelse og et køkken. Symaskinerne var bestemt fra en anden tidsalder - overlokkeren var dog elektrisk. Så med høns og unger omkring os fik vi taget mål til en kjole.

Igen var Regitze i centrum. Der var lige lidt indsvingnings tid med sykonens unger - men da den var gået var de helt vilde for at røre og lege med Maria, Christian og Regitze.