20 marts 2003

REJSE DAG. I dag gik turen til Sakon Nakhon i det nordøstlige Thailand. Vi skulle op for at besøge Anne Marie og hendes veninde Ann. Anne Marie er Birgittes søster Anne's veninde, og hun arbejder sammen med Ann som frivillige i en Thailandsk børnehave.

Rejsen gik fra Railay Beach med longtail boat kl. 9 til Krabi. Herfra med taxa til lufthavnen og herfra med fly til Bangkok. I Bangkok tog vi frokost i lufthavnen - vi fandt et ægte Thai food marked. Alle retter stod på Thai og der var stort set ingen udlændinge. Spændende - omend maden er ved at være lidt for "triviel" for os. Ikke mindst var Maria's suppe spænende. Kokken havde "glemt" at barbere grisen inden den var skåret i stykker og puttet i suppen.

Flyveturen fra Krabi til Bangkok tog ca. 1½ time - tiden blev bl.a. brugt til at skrive lidt dagbog og lege med sin sut. Det sidste var mest Regitze's ide.

Fra Bangkok skulle vi videre med natbus til Sakon Nakhon. Godt nok havde bus turen fra Bangkok til Krabi afskrækket os i betragtelig grad. Men efter at have talt med andre, bl.a. Anne Marie fra Sakon Nakhon, er vi blevt overbevist om, at turist busserne er noget skrammel, der kun bruges af back pack'ere. Tager man derimod de statslige busser er der mere kontrol over standarden. Det havde gjort at vi turde satse på en natbus til Sakon Nakhon fra Bangkok.

Rejse bureau'et i Ao Nang, hvor vi havde bestilt fly billetterne, havde fortalt at vi skulle med bus fra den østlige af de tre busterminaler i Bangkok. Vi tog en taxa dertil, for at blive så meget klogere at det bestemt ikke var herfra. Vi skulle til den nordlige terminal, den der ligger ved lufthavnen! En masse danske bandeord om Thai'er og kort senere fik vi overtalt vores venlige taxa chauffør til at køre os først til Sheraton for at aflevere noget af vores bagage og herfra videre til den nordlige bus terminal. Tre timer senere og 600 bath (ca. 100 kr.) fattigere ankom vi til den nordlige terminal.

Vi fik købt billetter, fik noget at spise og kl 2010 drog vi af med bussen mod Sakon Nakhon.

Kort om turen; Det kan så afgjort anbefales at tage de statslige V.I.P. busser. Bussen var en anelse kortere end normale europæiske turist busser/luksus busser. Der var blot kun 28 sæder af en yderst komfortabel type. Og turen på 10 timer føltes hurtigt overstået. Ét enkelt stop på ½ time, venlige mennesker og bussen havde en steward til at servicere de 28 rejsende. Og prisen - den var ca. den sammen som vi gav for den frygtelige tur fra Bangkok til Krabi. Vores erfaring: Hold jer fra de små rejse bureau'ers bus ture. Det er ikke værd at give penge for, når man for samme pris kan rejse væsentligt mere behageligt og komme hurtigere frem. Man skal blot selv bestille sin billet på én af de statslige bus stationer. Men det er bestemt heller ikke noget problem - de fleste her taler udmærket engelsk og har et computer booking system så man selv kan vælge sine pladser i bussen!