28 februar 2003

Første dag i Thailand hvor vi alle er samlet. Vi er i Bangkok og brugte dagen til at se os lidt omkring. Hotellet ligger ned til floden "Phraya" - et udmærket udgangspunkt for at se Bangkok. 

Vi startede ud med på bedste danske vis at "ville gå en tur og se lidt på byen". Vi ville ud og se Guld- Buddha'en og umiddelbart så der ikke ud til at være ret langt på et kort. Vi skulle blive klogere. Bangkok er på ingen måde indrettet til at kunne gå med en klapvogn i. Og kort er ikke noget man bruger. Kun de færreste Thai'er vi mødte kunne læse et kort, og vi erfarede at der i praksis ikke findes et godt kort over Bangkok. At temperaturen nærmede sig 35 grader gjorde ikke turen lettere.

Men vi fik set en del jern og metal handlere og var adskillige gange ved at falde over massive kobber eller jern stænger, der lå frit på fortovet. Men vi klarede det, og blev den erfaring rigere, at det kan betale sig at tage en Taxa, en Tuk-tuk, en båd eller et andet transportmiddel. Næsten lige meget hvor man skal hen.

Men vi kom til det lille afsides liggende og ydmyge tempel, hvor den berømte 5,5 tons tunge guld Buddha gemmer sig. Den var fascinerende - ikke mindst taget i betragtning at så stor en værdigenstand gemmer sig på dette sted.  På respektabel vis tog vi alle skoene af inden vi gik ind i templet, der ikke var mere end godt 100 m2 indvendigt.

Vi var alle godt svedte - ikke at man kan se det på billedet - men den spændende tur fra hotellet til templet havde krævet en del energi.

Da vi havde set Buddha'en tog vi en taxa tilbage til hotellet, Air-condition i biler er nu en rar ting.

Om aftenen samlede vi lidt mad op på gaden - ved en af de talrige boder der tilbyder alt lige fra flødeskumskager til grillede hønsefødder. Det var interessant at prøve - og ikke helt dårligt.