4 marts 2003

I dag havde vi planlagt at tage på tur. Vi ville op for at se jernbanen og broen over River Kwai. I Kanchanaburi ligger et museum der skildrer elendighederne omkring japanernes bygning af jernbanen fra Thailand til Burma.

Vi havde bestilt en "Taxi" kl. 11 - og taxi var måske så meget sagt. Men i varmen gør det faktisk ikke noget at køre i Grisebil. Thaierne bruger specielt i denne del af landet pick-up's som taxi'er. Sikkerheden? - tjaah det er ikke opfundet endnu. Men hvis man vil kan man da bare lukke bagklappen. Så triller Regitze i det mindste da ikke ud....

 

Vi blev kørt ind til et museum over bygning af jernbane fra Thailand til Burma (dele af den går over floden Kwai). Det var meget interessant. Ikke mindst at se, at historien om hvor mange amerikanske og engelske krigsfanger der gik til ved bygningen af jernbanen er ganske sand. Omkring 6.000 engelske soldater og omkring 700 amerikanske soldater måtte lade livet. Og så er det tankevækkende hvor meget vi i vesten har filmatiseret og fokuseret på de vestlige tab ved bygning af denne bro og jernbane. Der er ikke nævnt meget om de burmesiske tab. Der gik tæt på 100.000 burmesiske liv til !

Efter museét tog vi en grisebils-taxi op for at se vandfald i Erawan national park. Vi havde fået ét af de efterhånden berømte (berygtede) Thailandske kort, hvorpå vi kunne se at der ikke var ret langt at gå fra vandfaldene til den historiske jernbane over River Kwai. Det skulle vise sig, da vi kom til Erawan parken, at vi måske godt kunne gå hen til den gamle jernbane - der er blot 56 km fordi man lige skal tilbage og over en bro. Thaier og kort!!!

Vandfaldet eller vandfaldene var utrolig flotte. Vandet var næsten turkis blåt på grund af det store indhold af Kalium Clorid. Det var muligt at bade i søerne omkring vandfaldene. Vi hvde desværre ikke badetøj med, og tiden var ikke til at bruge lang tid på at bade. Men vi fik soppet og oplevet hvordan fiskene bed os i fødderne. Vandet var dejlig koldt og børnene syntes at det med fiskene var rigtig sjovt. Maria fik naturligvis (??) overbalance og faldt pladask i vandet. Men 

Tilbage tog vi den lokale bus; Noget gammel skrammel, ingen aircondition, men masser af store højtalere og tingel tangel. Man må jo prioriterer.

 

 Fandt et rigtigt godt spisested i Back-packer street.

Planlagde de næste par dage.