2 marts 2003

Søndag var vores sidste dag i Bangkok - for denne omgang. Dagen forinden havde vi bestilt en minibus til at køre os til Kanchanaburi - byen der ligger ved floden Kwai - tæt på broen. Vi ville gerne se broen og kende lidt til historien omkring den fortalt med stedets historie. 

Men inden minibussen skulle komme (kl. 14.00) havde vi planlagt at stå tidligt op for at tage på weekend marked. Det var dog ikke helt så let at komme op om morgenen som vi troede aftenen forinden. Så turen til markedet blev aflyst til for del for et kort smut på Kejserens Palads.

Familien foran paladset - Lars i klædelige varme Jogging - bukser!

Det skulle vise sig at være et meget interessant besøg. Vi fik god guide - de står og byder sig til ved indgangen, og ligesom med taxa chauffører kan de handles ned i en anstændig pris; 400 Bath (68 kr.).

 

Guiden gav en for os - med 3 børn og ca. 40 grader i middagsvarmen - tilpas lang rundtur (ca. 1 time).

Besøg på paladset skal ske under anstændig påklædning! og shorts går ikke under kategorien "anstændig påklædning" i Thailand. Derfor blev Lars udstyret med et par "jogging bukser" i ren kraftig bomuld. DET var varmt. Indenfor og omkring paladset var der talrige svenske flag. Dette grundet besøg af det svenske konge par.

Ud over historien om paladset og beretninger om hvad de nordiske regenter har gjort da de var her, gav hun gode tips til efter-fødsels behandlinger af mødre.

Vi var tilbage ved hotellet kl. 14.00 (sådan cirka), mødtes med vores chauffør og drog af til Kanchanaburi. Det var en køretur på ca. 2 timer gennem et meget lidt flatterende landskab. Der var ikke nogen grund til at tage billeder her - Thai'erne bruger tilsyneladende landevejene til også at have diverse butikker langs. Og mellem butikkerne bliver der så (helt naturligt?) losseplads!.

Da vi kom frem til Kanchanaburi skulle vi finde et sted at bo. Vi havde et hotel "på hånden" - til en pris vi ikke umiddelbart syntes om. Men med chaufføren - der for øvrigt ikke talte engelsk - fandt vi frem til "Back-packer street". Birgittes søster Anne havde anbefalet et par steder her. De skulle vise sig at være optaget. Men i praksis ville de have været diskvalificeret på forhånd; der var ingen swimmingpool: Maria og Christian havde entydigt proklameret at de hellere ville undvære aftensmad end at skulle bo et sted hvor der ikke var strand eller swimmingpool. 

Turen endte ved et resort lige op ad River Kwai, ca. 3 km. fra byen. Værelse direkte ud til pøl'en - det var ikke helt dårligt. Og endelig kunne vi efter en "svedig" dag få en kølig dukkert.